Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ I. P. ]

18. 03. 2022. 13:57 >> 13:58

SNIMAK DRONOM

Topi se led na Bajkalskom jezeru u Sibiru

Led se topi na Bajkalskom jezeru, koje je poznato kao najdublje jezero na svijetu, a nalazi se između Irkutske oblasti i Burjatije na jugu Sibira, u Ruskoj Federaciji, javlja Anadolija.

Jezero u blizini mongolske granice očarava svoje posjetioce prekrasnim pejzažom. Posebno u zimskoj sezoni, jezero je prvi izbor ljubitelja ribolova i prirode.

Jezero posjetiocima nudi mogućnosti poput pecanja, vožnje skutera i druženja u parku prirode. Jezero se nalazi na jugoistoku Sibira između Irkutske oblasti i Republike Burjatije.

Šume oko njega proglašene su parkom prirode. Poznato je i pod nazivom "Plavo sibirsko oko".

S obzirom na dubinu od 1.620 metara i površinu od 31.500 kilometara kvadratnih, sadrži više od 20 posto svjetskih zaliha slatke vode. Dugo je 636 kilometara, a široko 79,5 killometara. Voda Bajkalskog jezera se koristi za piće.

U jezeru i oko njega nalazi se mnoštvo jedinstvenih biljnih i životinjskih vrsta kao što je bajkalski tuljan. To je jedina vrsta slatkovodnog tuljana na svijetu.

Zbog njihovog skupocjenog krzna, česta su meta krivolovaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније