Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ M.L.B. ]

15. 01. 2022. 12:23   >>  12:25

TANZANIJA

Lavica "usvojila" mladunče gnua

Nesvakidašnja scena odigrala se u nacionalnom parku Serengeti u Tanzaniji, gdje je odrasla lavica snimljena kako vodi mladunče gnua i vraća ga njegovom krdu.

Organizacija Tanzanijskih nacionalnih parkova postavila je snimak na Tviteru na kom se može vidjeti mladunče gnua koje uz nogu prati odraslu lavicu.

Ovakvo ponašanje je izuzetno čudno, a Paskal Šelutete, portparol nacionalnog parka, rekao je za Bi-Bi-Si da su kod lavice materinski instinkti prevladali prirodni predatorske nagone.

Ono što posebno dodaje na bizarnosti onoga što se odigrali jeste što su zebre i gnuovi među omiljenim plijenom lavova, jer su veći, sporiji i lakši za hvatanje od antilopa i gazela, a opet manje opasni od bivola.

Lavovi su takozvani „hipermesožderi“, što znači da je velika većina njihove ishrane zasnovana na mesu i nije ograničena na jednu vrstu plijena.

Zdrav i odrasli lav dnevno treba da unese između 5 i 8 kilograma mesa, a imajući u vidu da se često dešava da ne uspijevaju da svakoga dana ulove nešto, vrlo je čudno da jedna odrasla lavica propusti šansu za lakim obrokom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније