Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix.ba [ B.B. ]

13. 01. 2022. 19:59   >>  20:04 1

REKORDNA TEMPERATURA

U australijskom gradu izmjereno 50,7 stepeni Celzijusa

Izuzetno visoka temperatura je izmjerena danas u gradu Onslou u Zapadnoj Australiji, čime je izjednačen rekord zabilježen prethodno u Južnoj Australiji. Naime, u tom gradu izmjereno je 50,7 stepeni.

Onslou i okolna mjesta bi mogli dostići novi rekord, jer će očekuje još viša temperatura u petak.

Ovakve vremenske prilike su uslijedile nakon velikih požara u Zapadnoj Australiji u decembru. Požar blizu rijeke Margaret je uništio više od 6.000 hektara zamljišta, a stanovništvo je bilo primorano na evakuaciju.

Meteorolozi su saopštili da je temperaturni rekord od 50,7 stepeni izjednačen danas u 14:26 sati po lokalnom vremenu. Inače, prosječna temperatura u Onslou za ovaj period godine iznosi 36,5 stepeni.

U drugim gradovima kao što su Mardi i Roeburn je izmjereno više od 50 stepeni. Stanovništvu se savjetuje dodatni oprez, te ostanak u zatvorenim klimatiziranim prostorima, a ako oni koji su na otvorenom, trebaju potražiti hlad i piti dosta tečnosti. Međutim, neki su prijavili da je zbog visoke temperature došlo do prestanka rada klima uređaja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније