Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix.ba [ B.B. ]

30. 12. 2021. 14:32   >>  14:34

USPJEŠNA TRGOVINA IZ NJUJORKA

Na listi čekanja za krofne čak 10.000 kupaca

On line prodavnica krofni u Njujorku, inspirisana filipinskom verzijom ove poslastice, postala je toliko tražena da je privukla ogroman broj ljudi, a na listi čekanja imaju 10.000 kupaca.

"Kora" krofne, firma koja je počela kao kratkoročni projekt nakon što su njeni osnivači ostali bez posla zbog pandemije, pridružuju se dugačkoj listi popularnih pekarskih proizvoda u Njujorku čija slava odjednom raste.

Kimberli Kamara počela je da pravi krofne u svom stanu u Kvinsu tokom ljeta 2020. sa svojim partnerom Kevinom Borjom, nakon što su oboje ostali bez posla kada je koronavirus pogodio grad.

U početku su se Kamara i Borja oslanjali na pomoć prijatelja i porodice da ih isporuče kupcima. Sada imaju pet zaposlenih, industrijsku kuhinju i žele da otvore radnju.

Njihova online trgovina, koja ima više od 38.000 pratilaca na Instagramu, privukla je toliko narudžbi da su, kada je njihova lista čekanja dostigla 10.000, morali da je zatvore dok su odradili sve narudžbe. Trenutno je ostalo oko 5.000 narudžbi.

"Kada smo pokrenuli 'Koru', nijesmo imali namjeru da je pretvorimo u pravi biznis", rekla je Kamara.

"To je bilo nešto za šta smo mislili da će biti samo sezonski projekt, nešto što bismo možda mogli započeti i završiti za nekoliko mjeseci tokom ljeta 2020. godine", pojasnila je.

Kako je potražnja za krofnama rasla, oni su se nastavili širiti.

"Zaista se radi o vezi koju smo uspjeli uspostaviti s ljudima kroz krofne. Bilo da se radi o nostalgiji, pričanju priča – ljudi se mogu povezati s mnogim pričama o tome kako sam smislila određene ukuse i oživjela ih kroz krofne", rekla je Kamara.

Jedna od njihovih prepoznatljivih kreacija je "leche flan" krofna, napravljena od tijesta za brioš po receptu Kamarine pokojne bake Korason, iz knjige koju je pronašla nakon što je njena baka umrla.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније