Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

M.M. [ Klix.ba ]

29. 11. 2021. 23:02   >>  23:03 1

TEŠKO IH DRESIRATI

Ovo su najneposlušnije rase pasa

Dobiti ljubimca znači dobiti i novog člana porodice, a osim ljubavi koju im treba pružiti to podrazumijeva i dosta brige. Ipak, postoje vrste pasa koje su zahtjevnije od drugih, a svojom tvrdoglavosti i neposlušnosti često znaju vlasnike "izbiti iz cipela".

Iako to ne znači da ćete ga manje voljeti, ukoliko želite psa mirnije naravi, preporučujemo vam da razmislite prije udomljavanja neke od sljedećih rasa.

Pekinezer
Sitan, ali dinamitan, pekinezer je stvoren da se tretira na "kraljevski način", a to podrazumijeva i da će vas on teško poslušati. Navikli su biti glavni i u centru pažnje, a budući da teško prihvataju da imaju nekog iznad sebe - vrlo ih je teško dresirati. Ako razmišljate nabaviti pekinezera, gledajte da s treninzima počnete što prije.

Velški terijer
Kao i pekinezer, velški terijer navikao je da ne sluša tuđe naredbe. Često je sklon i pravljenju nestašluka, pa se nemojte začuditi ako pronađete korpu za smeće izvrnutu naopačke ili izgrižene omiljene cipele. Uživaju se glasati, pa se nemojte začuditi ako budu među najglasnijima u kući.

Čau čau
Ova prelijepa pasmina ima mačji karakter. Inteligentan, neovisan i često zaokupljen samim sobom, često će ignorisati sve vaše naredbe. Preporučuje se da ovu rasu dresirate od prvog dana jer ponekad znaju biti vrlo teritorijalni prema drugim psima, ali i ljudima.

Engleski buldog
Iako nisu agresivni, ovi psi jednostavno rade samo ono što je po njihovoj volji, ali i vlastitim tempom. Ukoliko ga natjerate u šetnju - uspjeli ste u životu, a vrlo teško ćete ga naučiti i da savlada osnovne naredbe.

Jazavčar
Ova rasa stvorena za lov izuzetno je hrabra, pa samim tim i tvrdoglava. Teško ih je trenirati i vrlo često će uraditi suprotno od onog što im kažete. Preporučuje se da ih stalno držite zaokupljene nečim jer kada im postane dosadno mogu biti nepodnošljivi - skakanje, lajanje i pravljenje nereda, njihovo je drugo ime.

Afganistanski hrt
Rođeni tragači i lovci neće se ni potruditi da vlasnika pitaju za upute ili savjet. Oni jednostavno idu "glavom kroz zid" te iako se smatraju izuzetno odanom rasom njihova tvrdoglavost i plijenski nagon preovladavaju. Nekoliko puta sedmično pružite mu priliku da se istrči kako bi ostale dane mogao mirno šetati pored vas.

Basenji
"Pas koji ne laje" je vrsta koju treba odgajati od malih nogu. U njima se krije jako puno energije, teški su za poslušati, a često se može desiti i da su nedruštveni. Oni duštveni uvijek su zainteresovani za igru, stoga to možete iskoristiti kao mamac da ga naučite osnovnim stvarima.

Bigl
Ova rasa najviše sluša svoj vlastiti nos. U krvi im je da tragaju za mirisima koji ih privlače. Uživaju lajati, pa se nemojte začuditi ako usred noći čujete vašeg ljubimca da vas iz čista mira zove. Kako bi bili mirni u kući, treba im pružiti puno kretanja i aktivnosti.

Iako su ove rase okarakterisane kao "najneposlušnije", prema njima ne treba imati predrasude. Pa čak i ako imate nekog od ovih pasa, uz adekvatnu brigu i treniranje, sigurni smo da ćete uz sebe imati pravog prijatelja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније