Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J.

22. 11. 2021. 10:58   >>  10:59

KOLIKO MOŽE BITI U REZERVOARU

Koji je rok trajanja goriva?

Mnogi svoje automobile ostavljaju mjesecima na parkiralištima i u garažama ne razmišljajući o gorivu, no ono ima rok trajanja koje zapravo ističe relativno brzo nakon kupovine.

Kako savjetuje Revija HAK, benzin i dizel ne bi smjeli da budu u rezervoaru duže od dva do tri mjeseca jer nakon tog perioda gube svojstva i predstavljaju potencijalnu opasnost za motor.

U biodizelu s kojim se miješa dizel gorivo ima bakterija koje nakon nekog vremena počnu da stvaraju muljevite naslage, a moguća je i korozija goriva ili začepljenje sistema dovoda goriva.

Motor može imati probleme s pokretanjem, paljenjem, grubim radom u praznom hodu, odnosno gubitkom snage pri ubrzavanjima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније