Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Klix.ba [ B.B. ]

17. 10. 2021. 23:35   >>  23:36

VLASNIK TESLE I SPACEX

Mask ima bogatstvo koliko Gejts i Bafet zajedno

Vlasnik kompanija Tesla i SpaceX, Ilon Mask, ima bogatstvo od 230 milijardi dolara, što je jednako ukupnom bogatstvu milijardera Bila Gejtsa i Vorena Bafeta.

I Gejts, koji ima bogatsvo od 130 milijardi dolara, i Bafet, koji ima bogatstvo od 102 milijarde dolara, svojevremeno su bili najbogatiji ljudi na svijetu.

Direktor Amazona Džef Bezos je od 2017. do januara ove godine sa bogatstvom od 185 milijardi dolara bio najbogatiji čovjek na svijetu. Potom je Mask postao najbogatiji.

Od početka ove godine bogatiji je za 60 milijardi dolara, i to je posljedica rasta vrijednosti Teslinih dionica. Poslovanjem SpaceX stekao je 11 milijardi dolara.

Međutim, Gejts i Bafet su za razliku od Maska donirali milijarde dolara. Mask je kritikovan od onih koji smatraju da ne donira dovoljno novca. Kritičarima je odgovorio da to čini anonimno.

Ove godine se obavezao da će donirati 150 miliona dolara, od čega bi 100 miliona trebalo biti upotrebljeno za smanjenje emisije ugljendioksida. Pretpostavlja se da je ovo njegova najveća donacija novca ikada, prenosi CNBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније