Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

23. 02. 2013. 13:29 >> 13:26

OTPORAN NA SVE

Prodat autobus Margaret Tačer

Zarđali autobus koji je koristila nekadašnja britanska premijerka Margaret Tačer ima istorijsku vrijednost. Otporan je na metke, bombe, hemijske i nuklearne napade. Prodat je na aukciji za zavidnih 17.000 funti (20.000 eura).

 

 

 

Da nije previše korišćen svjedoči kilometraža - svega 28.000 pređenih kilometara.

"Borbeni" autobus, težak 28 tona, proizveden je 1980-ih za Tačerkinu posjetu Sjevernoj Irskoj koja je tada bila na udaru uličnog nasilja.

 

 

 

U aukcijskoj kući "JP Hambert", koja je organizovala licitaciju navode da je Tačerkin specijalni autobus, prvobitno procijenjen na 10.000 funti, kupio anonimni kolekcionar vozila.

" Autobus je izazvao ogromno interesovanje. Prodaja je ispraćena gromoglasnim aplauzom u sali" - naveo je predstavnik "JP Hambert-a".

Vozilo, koje je proizvedeno po narudžbini tadašnje britanske vlade, bilo je opremljeno dodatnim generatorom i uređajem za dotok vazduha, a konstruktori su tvrdili da je otporan ne samo na metke i bombe, već i u slučaju hemijskog, biološkog i nuklearnog napada.

 

 

 

 

Autobus, koji može da primi 35 putnika, najpre je korišćen za putovanja gvozdene Lejdi i njenih ministara, da bi kasnije bio predat vojsci za prevoz vojnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније