Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix ]

13. 07. 2021. 11:31 >> 11:32

U DUBAIJU

Otvoren najdublji bazen za ronjenje

Deep Dive Dubai je najdublji bazen za podvodno ronjenje na svijetu dubok je 60 metara, a otvoren je nedavno u Dubaiju.

Dubai je turistički i poslovni centar s pustinjskim terenom i mjesecima užarenih ljetnih temperatura, koje ima reputaciju raskošnog mjesta, s atrakcijama poput zatvorenog skijališta prepunog snijega, velikih vodenih parkova i najvićih zgrada na svijetu.

Bazen, koji ima ekvivalent šest olimpijskih bazena, ušao je u Ginesovu knjigu rekorda kao najdublji bazen za ronjenje na svijetu. Deep Dive Dubai navodi da je bazen dublji 15 metara od bilo kojeg drugog u svijetu.

Ronioci se spuštaju niz krajolik potonulog grada, sa zvukom i rasvjetom. Ovdje se ljudi mogu spustiti na 60 metara do potopljenog grada i igrati arkadne igre. Na putu prema dolje nalaze se dvije suhe sobe ispunjene zrakom.

Posjetioci mogu vježbati ronjenje - s rezervoarom vazduha - i slobodno ronjenje - gdje ronioci jednostavno zadržavaju dah. Najdublji bazen na svijetu ujedno je i najveći podvodni filmski studio u regiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније