Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

11. 06. 2021. 23:01 >> 23:05

INDONEZIJA

Orangutan Jala vraćen u džunglu

Odrasli mužjak orangutana pušten je u indonezijski nacionalni park. Odluka je to konzervatora i vlade nakon što su ga uhvatili kako jede biljke kokosa seljaka. Orangtana su seljaci nazvali Jala.

Kako se stanište orangutana smanjuje zbog korištenja zemljišta, povećali su se sukobi između zajednica i velikih majmuna.

Indonezija je nekoliko područja na Kalimantanu odredila kao sigurna utočišta za orangutane Borneo, koji su na popisu ugroženih Svjetskog fonda za zaštitu prirode.

Zaštitari prirode utvrdili su kako Jala jede kokosove biljke seljaka nakon što su stanovnici izvijestili da su u martu vidjeli orangutana u blizini svojih vrtova, prenosi Rojters.

Mjesec dana nadzirali su majmuna za kojeg su procijenili da ima oko 15 godina, prije nego što su ga prenijeli u šumu za zaštitu Tanagupa u Nacionalnom parku Gunung Palung, na zapadu Kalimantana.

Na kraju dugog putovanja, uključujući vožnju brodom u džunglu, Jala je izašao iz sanduka za prijevoz i spretno se popeo na drvo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније