Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

22. 02. 2013. 19:12 >> 21:15

ORIGINAL

VIDEO: Inspiracija za "koncert u režiji Efesovih navijača"

Iznenađenje koje su doživjeli košarkaši Efesa kada su došli na koncert klasične muzike, a tamo, usred nastupa orkestra, čitava hala ispunjena navijačima tog kluba naprasno počela da im pjeva, zapravo je samo nova verzija nečega što se već dogodilo u svijetu sporta, i to uoči utakmice Lige šampiona između Real Madrida i Milana, odigrane u sezoni 2009/2010.

Tog 21. oktobra slavni klubovi sastali su se u španskoj prijestonici u okviru takmičenja po grupama. Naravno, meč sa Realom se ne propušta, a kada vaš omiljeni klub igra daleko od vas - onda je TV prenos neizostavna stavka u životu svakog ko fudbal voli.

No, jedan od sponzora Lige šampiona, Hajneken, sproveo je u djelo zanimljivu zamisao: angažovao je više stotina ljudi kako bi velike pristalice Milana, pod raznoraznim izgovorima, nekako odvratili od gledanja prenosa iz Madrida.

Djevojke su molile svoje momke da, njima za ljubav, propuste gledanje utakmice zbog "jako važnog koncerta klasične muzike" za koji je "jako teško bilo dobiti karte", sportske novinare su urednici slali u istu tu salu, sa vrlo sličnim izgovorima, sve u svemu čak 1.136 "žrtava" našlo se tog 21. oktobra, umjesto uz TV ekrane, u koncertnoj dvorani.

Umjesto da gledaju omiljeni sport, fudbal, čekao ih je koncert. Umjesto da pjevaju Milanu, morali su da slušaju neku drugu muziku. Teška srca, pristali su na pozive, molbe, slatke ucjene i... to je bilo dovoljno za spektakl.

Koncert je počeo u 20:30, 15 minuta prije početka fudbalskog spetkakla u Madridu. A čim je počeo, gudački kvartet je imao i "vizuelnu pratnju" u vidu velikog platna na sceni, na kome je emitovan video zapis na kome umjetnik rukom piše poruke, uglavnom imena kompozicija i njihovih autora.

A onda, u 20:44, kada se publika već potpuno prepustila čarima muzike (dobro, navijači Milana u sali sigurno su mislima bili na stadionu "Santjago Bernabeu") na ekranu se umjesto sada već uobičajene poruke, počelo da se pojavljuje sljedeće:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније