Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

10. 05. 2021. 23:43   >>  23:53

RUMUNIJA

Vakcinacija i u Drakulinom zamku

Grof Drakula je prethodnog vikenda imao razloga da bude ljubomoran pošto je nekoliko stotina ljudi čekalo ispred njegovog zamka da dobije injekciju, ne pod njegovim čuvenim šarmom vampira, već vakcinu protiv korona virusa.

Svi koji su vakcinisani na toj lokaciji u centralnoj Rumuniji dobili su i diplomu za "smjelost i odgovornost", kao i obećanje da će moći da posjete zamak narednih 100 godina.

"Uglavnom ciljamo na turiste koji su došli da provedu vikend u regionu, ali dobrodošli su i mještani i zaposleni u zamku", rekao je direktor marketinga Aleksandru Prisku.

Zamak Bran, u okolini Brašova, srednjovjekovno je utvrđenje i spomenik kulture nacionalnog ranga u Rumuniji. U zamku se nalazi i postavka vezana za istorijsku ličnost Vlada Cepeša, kao i za vampira, grofa Drakulu pisca Brema Stokera.

Akcija je sprovedena kako bi se ubijedio što veći broj građana da se vakcinišu protiv korona virusa.

Gotovo 3,6 miliona Rumuna primilo je do sada najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa u zemlji od 19 miliona stanovnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније