Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ BBC News na srpskom ]

05. 05. 2021. 19:32 >> 19:51

IZNENAĐENJE

Žena sa Malija rodila devetorke

Halima Kisi, 25-godišnja žena iz Malija, rodila je devet beba u Maroku - dvije više nego što su ljekari prethodno ustanovili na ultrazvuku.

Kisi je rodila pet djevojčica i četiri dječaka carskim rezom i svi se osećaju dobro, rekao je doktor Fanta Sibi, malijski ministar zdravlja.

Porođaji tokom kojih na svijet stigne devet beba su jako rijetki, česte su komplikacije, pa se desi da novorođenčad ne prežive.

Sibi je čestitao članovima oba medicinska tima zbog srećnog završetka.

Halimina trudnoća bila je predmet fascinacije u Maliju, čak i dok se mislilo da će roditi sedam beba, prenosi novinska agencija Rojters.

Doktori su bili zabrinuti sa njeno zdravlje i da li će bebe preživeti, pa su pomoć pružili i predstavnici vlasti.

Poslije dvonedjeljenog boravka u bolnici u Bamaku, prijestonici Malija, donijeta je odluka da se Halima prebaci u Maroko 30. marta, dodao je dr Sibi.

Poslije pet nedjelja na klinici u Maroku porodila se u utorak, rekao je ministar.

Očekuje se da će majka s djecom biti puštena kući za nekoliko nedjelja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније