Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta ]

03. 05. 2021. 09:18 >> 09:21

U BELGIJI

Štrumpfovi ponovo na malim ekranima

Čuveni štrumpfovi ponovo su na malom ekranu u Belgiji, Francuskoj i Njemačkoj sa novih devet sezona i 272 epizode, prenio je portal "Fokus na Belgiju" (Focus on Belgium).

Mali plavi vilenjaci su se prvi put pojavili u belgijskom stripu 1958. godine, a sada su postali međunarodne zvijezde i popularni su daleko van svog sela u šumici.

Novi serijal crtanih filmova emituje se na belgijskoj javnoj televiziji RTBF, a prava na prikazivanje će imati francuska televizija TF1 i njemački kanal za djecu Kika.

Nove avanture Štrumpfova djeca će pratiti u još 40 zemalja putem raznih platformi na internetu.

Pustolovine simpatičnih stvorenja i dalje će predvoditi Veliki Štrumpf zajedno sa ostalim junacima među kojima su Kefalo, Mrgud, Lincko, Smorko, Škrabalo, Gricko, Trapavko i naravno Štrumpfeta.

Crtani filmovi o Štrumpfovima, nekada crno-bijeli na belgijskoj televiziji, kasnije su postali planetarno popularni sa 256 crtaća od 30 minuta emitovanih od 1981. do 1990. Štrumpfovi su tada nagrađeni američkom televizijskom nagradom Emi za najbolji crtani film.

Štrumpfovi su popularni u cijelom svijetu gdje su predstavljeni u zabavnim parkovima u Dubaiju, Maleziji, Rusiji i SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније