Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix ]

03. 05. 2021. 07:16   >>  07:16

USPJEŠAN BRAK

Komunikacijske vještine srećnih parova

Bračni život često nije onakav kakav ste mislili da će biti. Često razgovarate o poslu, djeci, gužvi u saobraćaju, ali ne znate kako efikasno komunicirati sa supružnikom o stvarima zbog kojih ste par. Ovo su komunikacijske vještine koje vam mogu pomoći.

Komunikacija u vašem braku izgubila je sjaj i vaša intima plaća cijenu. Svaki se par može sjetiti ranih dana udvaranja i medenog mjeseca - vremena kada je na svijetu postojala samo jedna osoba na koju ste mislili. Međutim, vremenom taj žar može nestati.

Slušajte s namjerom

Slušanje nije igra čekanja, to je misija učenja. Tražite informacije koje će vam pomoći da bliže shvatite svog supružnika.

Nećete čuti informacije ako jednostavno čekate da supružnik prestane da govori kako biste mogli da kažete ono što želite. Slušajte tiho, saosjećajno, bez presude, čak i umirujući komentari mogu zaustaviti vašeg supružnika i povjerenje u sigurnost razgovora.

Ako ne znate kako navesti supružnika da komunicira s vama, poradite na tome da budete dobar slušalac. Samo slušajte, jer vaš supružnik vam daje svoju ranjivost.

Postavljajte otvorena pitanja

"Jesi li dobro?" vjerovatno će vam odgovoriti sa "da". Pitajući otvorena pitanja, veća je vjerovatnoća da ćete saznati koliko vaš supružnik zaista želi.

Biraju pravo vrijeme

Ne otvarajte teške teme kad ste oboje umorni. Komunikacija je uspješna kada je partneri potrude za uspjeh. Budite pažljivi jedni prema drugima i u skladu s tim odaberite vrijeme.

Ne pretvarajte se da ste čitač misli

"Trebalo bi da sam znaš" ili "Ona to može shvatiti" postavlja vašu vezu na neuspjeh, pogotovo ako se uz pretpostavke vežu očekivanja. Nepravedno ne preuzeti odgovornost za ono što želite i očekivati da će druga osoba to ispuniti.

Supružnik neće čitati vaše misli i oboje ćete na kraju biti ogorčeni.

Budite supružnik kakvog želite imati

Modelirajte svoje ponašanje onako kako želite da se ponaša druga strana. Preuzmite rizik da budete prvi koji će ispravno postupiti. Postavite svoju vezu tako što ćete mijenjati svoje postupke i vjerovati supružniku da će uraditi isto.

Vi ste jedini koga možete kontrolisati.

Svjesnost važnosti komunikacije dovodi do zdravih i dobrih komunikacijskih vještina u svim vašim vezama. Ta svjesnost otvara vrata namjeri, koja zatim postavlja pozornicu za pozitivne promjene u ponašanju. Neka zdrava komunikacija bude prioritet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније