Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

09. 04. 2021. 08:39   >>  08:39

FORBSOVA LISTA

Najmlađi milijarder tinejdžer iz Njemačke

Osamnaestogodišnji Liman vrijedi 3,3 milijarde dolara nakon što je od oca Guntera Limana naslijedio udjele u njemačkom lancu drogerija "dm-drogerie markt". To je pokazala Forbsova 35. godišnja lista milijardera koja je objavljena 6. aprila.

"Dm-drogerie markt", izvor Limanovog bogatstva, vodeći je lanac drogerija u Njemačkoj. Osnovana je 1974. godine, a prema veb stranici kompanije, zapošljava više od 41.000 ljudi u više od 2.000 prodavnica širom Njemačke.

Prema Forbsu, ni Kevin, ni njegov otac nijesu aktivno uključeni u kompaniju, a o njima se malo zna. Biznis insajder je kontaktirao "dm-drogerie markt" tražeći izjavu, dok, kako se navodi u tekstu, od Limana nije bilo moguće odmah dobiti komentar.

Drugo mjesto među najmlađim milijarderima na svijetu 2021. godine zauzima 24-godišnji Vang Zelong iz Kine, "težak" 1,5 milijardi dolara. Na trećem i četvrtom mjestu su norveške sestre Aleksandra i Katarina Andresen, koje imaju 24, odnosno 25 godina i svaka "vrijedi" 1,4 milijarde dolara. Obje posjeduju dio porodične kompanije Ferd, investicione kompanije vrijedne više milijardi dolara.

Kako se dodaje, trenutno najmlađi milijarder na svijetu - za kog nije poznato da je prisutan ni na jednoj od vodećih društvenih platformi - u potpunoj je suprotnost od prethodnog nosioca titule.

Podsjetimo, u Forbsovoj listi milijardera za prethodnu godinu ovu titulu je dobila zvijezda rijalitija i modni mogul Kajli Džener. Dok je 23-godišnja Džener pala sa najnovije Forbsove rang liste milijardera, ona je - kontroverzno - proglašena za najmlađeg svjetskog milijardera u svijetu u 2019. godini sa 21 godinu.

Bogati uprkos pandemiji postali bogatiji

Forbsova lista bazira se na informacijama o najbogatijim ljudima na svijetu, koristeći cijene akcija i devizne kurseve od 5. marta i uzima u obzir samo one osobe čija je neto vrijednost veća od milijarde dolara. Prema listi, u svijetu sada živi 2.755 milijardera - više nego što je ikada ranije bilo.

Čak i nakon pandemijske 2020. godine, svjetski milijarderi su bogatiji nego što su ikada bili. Prema Forbsu, ukupno bogatstvo svjetskih milijardera poraslo je za osam biliona dolara na ogromnih 13,1 biliona dolara. U međuvremenu, izvještaj Instituta za političke studije otkrio je da su svjetski milijarderi dodali svom bogatstvu četiri biliona dolara - znatno manje od procjene Forbsa - 18. marta 2020. do 18. marta 2021. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније