Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug ]

05. 03. 2021. 22:53   >>  23:07

ŠLEM I OKLOP IZ 16. VIJEKA

U Luvr vraćeni eksponati ukradeni prije 38 godina

U pariski muzej Luvr vraćeno je srednjevjekovno oruđe iz perioda renesanse u Italiji, koje je ukradeno prije 38 godina.

Okićeni šlem i oklop je prepoznao vojni ekspert u Bordou, od koga je jedna familija zatražila da procijeni vrijednost porodične kolekcije, prenio je BBC.

Policija istražuje kako je porodica naslijedila ove predmete, napravljene između 1.560 i 1.580 godine u Milanu, a oruđe je muzeju poklonila čuvena Rotšild porodica 1922. godine.

Ipak, i dalje postoji misterija kako su predmeti nestali 31. maja 1983. godine.

"Bio sam siguran da ćemo ih dobiti nazad ponovo, ali nisam mogao da zamislim da će sve ići tako glatko i da će oruđe biti u paru jedno s drugim", rekao je Filip Malgoujre, jedan od direktora u Luvru.

Direktor muzeja Žan-Lik Martinez rekao je da su objekti pripadali baronici Rotšild.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније