Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix ]

04. 02. 2021. 09:33 >> 09:34

OD MREŽE ZA STUDENTE DO DVIJE MILIJARDE KORISNIKA

Fejsbuk slavi 17. rođendan

Popularna društvena mreža Fejsbuk danas slavi 17 godina postojanja uz više od dvije milijarde aktivnih korisnika.

Mark Cukerberg je na današnji dan 2004. godine, kao bivši student Harvarda, osnovao Fejsbuk s namjerom da putem ove mreže samo studenti komuniciraju i razmjenjuju informacije.

Međutim, kasnije su se mnogi drugi univerziteti, srednje škole i velike kompanije priključile Fejsbuku, mreži koja danas broji više od dvije milijarde aktivnih korisnika.

Fejsbuk je danas najpopularniji servis za socijalizaciju s rastućim brojem korisnika te je čak prozvan i "novim internetom", a Cukerberg ima nadimak "novi Bil Gejtes". O vrijednosti Fejsbuka najbolje govori podatak da je Majkrosoft krajem 2007. godine platio 240 miliona dolara za 1,6 posto udjela u Fejsbuku.

Ova mreža je zasigurno svima promijenila način života, donijela potpuno novi način razmjene informacija i povezivanja, te olakšala održavanje veza s prijateljima i porodicama na drugom kraju svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније