Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92 ]

25. 01. 2021. 07:11   >>  07:12

IZNENADILA RODBINU

Vratila se kući devet dana nakon sahrane

Španjolka za koju je porodica vjerovala da je umrla od koronavirusa iznenadila je rodbinu vrativši se kući devet dana nakon što im je rečeno da je sahranjena.

Kako su prenijeli lokalni mediji, nakon što je došlo do zabune oko imena, porodica 85-godišnje Rohelije Blanko obaviještena je da je penzionerka umrla od kovida-19 13.januara, a njena sahrana je bila sljedećeg dana, prenosi Rojters pozivajući se na list "La Voz de Galisia".

Zbog protokola tokom epidemije koronavirusa porodica nije mogla da prisustvuje sahrani.

Kada je u subotu stigla zdrava u dom za negu u Hoveu, na sjeveru Španije, gdje takođe živi njen suprug Ramon, bio je van sebe, navodi list, dodajući da je umrla žena koja je dijelila sobu sa Blankom.

Novina je citirala Fondaciju San Rosendo, koja vodi dom za njegu, da je do greške došlo kada su Blanko i drugi stanovnici koji su imali pozitivan test na Kovid-19 prebačeni u drugi dom za njegu 29. decembra na specijalizovano liječenje.

„Među premještenim starijim ljudima bile su dvije žene kojima je dodijeljena ista soba“, rekla je fondacija, navodi "La Voz de Galisia".

Fondacija je izrazila žaljenje zbog "nesrećnog incidenta", piše list.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније