Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

02. 12. 2020. 21:37   >>  21:39

TEMPERATURA VIŠA 3,6 STEPENI

U Kijevu najtoplija jesen u posljednjih 140 godina

Jesen u glavnom gradu Ukrajine je ove godine bila najtoplija za 140 godina sa prosječnom temperaturom višom za 3,6 stepeni, saopštila je danas centralna geofizička opservatorija Ukrajine.

Na sajtu te institucije se navodi da je prosječna temperatura u Kijevu ove jeseni bila 11,6 stepeni, što je za 3,6 stepeni više nego ranije.

"Jesen 2020. se pokazala kao najtoplija od 1881. godine", sa šest rekordnih temperatura, precizira se.

Prvi septembar je bio najtopliji dan ne samo jeseni, već i godine sa maksimalnom temperaturom koja je tokom dana dostigla 34,7 stepeni, saopštila je opservatorija.

Ukrajinu je ove godine zahvatilo nekoliko toplotnih talasa koji su izazvali šumske požare u više regiona. Naučnici predviđaju da će klimatske promjene dovesti do toplotnih talasa, oluja i sve češćih požara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније