Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

26. 11. 2020. 10:21 >> 10:21

PODIJELIO ZARADU

Britanski milijarder zaposlenima podijelio 23 miliona eura

Britanski biznismen Metju Moulding ostvario je jednu od najvećih isplata u istoriji Velike Britanije nakon što su cijene dionica "The Hut Group" skočile i tako postao milijarder.

Nakon toga, Moulding je sebi isplatio nevjerovatnih 933 miliona eura, piše Forbs.

Međutim, ovaj biznismen se pobrinuo i za one koji stoje iza uspjeha njegovog poslovanja, svoje zaposlene. Iz zahvalnosti im je prošle godine podijelio udio od oko 23 miliona eura, a neki od njih time su postali multimilioneri.

"Niko nije dobio manje od par stotina hiljada", kazao je vlasnik.

Mouldingova asistentkinja zaradila je toliko novca od akcija da se povukla u penziju sa samo 36 godina.

On je svoju firmu pokrenuo 2004. godine s Džonom Galemorom, a za 16 godina poslovanja prikupio je ogromno bogatstvo.

Priznaje kako je sa svojom firmom dosta kasno došao na internet. Prvo što je počeo prodavati online su CD-ovi, a sada se proširio na više od 100 web stranica.

Fokus njegove firme je uglavnom na zdravlju i ljepoti, a prodaju i niz proizvoda, od kozmetike do proteinskih dodataka. Osim toga, djeluju kao sile iza poznatih brendova kao što su Honda i Nestle.

Iako je The Hut Group lansirana na berzu tek u septembru, cijene njegovih akcija su naglo porasle čime je Moulding zaradio svoju rekordnu isplatu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније