Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba ]

12. 11. 2020. 22:54 >> 22:53

DRUGAČIJI BOŽIĆ

Djeda Mrazevi će umjesto djeteta u krilu imati laptop

Doček Božića i obilazak djece za vrijeme novogodišnjih praznika zbog pandemije je promijenjen pa su tako okupljanja obustavljena, a Djeda Mraz će u svom krilu umjesto djeteta držati laptop putem kojih će im se obratiti.

Kako bi sve bilo uigrano i prošlo bez problema, Djeda Mrazevi su u Londonu krenuli u zabavnu školu kako bi se podučili korištenjem novih tehnologija te testirali kako će za vrijeme božičnih i novogodišnjih praznika razgovarati s djecom.

Ovu edukaciju je organizoavala jedna od kompanija koja se bavi dječijim događajima pa je tako odlučila pružiti nezaboravno virtuelno iskustvo i druženje djece i Djeda Mrazeva.

Naime, putem Facebooka Djeda Mrazevi će započeti virtuelne video chatove, a djeci će biti omogućeno da kroz taj svijet tehnologije osjete prave čari Božića pa će moći da rezervišu obuku sobova, imati virtuelnu vožnju saonicama ili uputiti se u potragu za blagom sa vilenjacima.

"Nismo željeli planirati i rizikovati zdravlje djece i drugih održavanjem uobičajenih božičnih događaja uživo, pogotovo tokom još jednog lockdowna koji je nastupio u Velikoj Britaniji. Na ovaj način će biti sigurna i personalizovana proslava, djeca neće morati čekati u redu, već će imati 'svog' Djeda Mraza i s njim komunicirati iz udobnosti svog doma. Božić je uvijek u jednu ruku vršio pritisak na roditelje, a on je ove godine još veći", kazala je Helen Nurse koja sa svojim suprugom vodi kompaniju Wonder Adventures, piše BBC.

Djedice će morati savladati nove tehnologije i naučiti kako uspostaviti videopoziv s mališanima koji ih željno očekuju i time se uklopiti u novo normalno i za sada online slaviti praznike i značajnije datume.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније