Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix ]

02. 11. 2020. 09:36 >> 09:36

NA INSTAGRAMU

Nova pravila o objavljivanju golotinje

Nakon uspješne kampanje plus size influenserke Nyome Nicholas-Williams, Instagram mijenja pravila o objavljivanju fotografija golih tijela.

Nicholas-Williams je u augustu na ovoj platformi objavila fotografiju na kojoj sjedi na stolici, od odjeće nosi samo biciklističke, dok je grudi pokrila rukama.

Fotografija je odmah uklonjena, jer je narušavala Instagramova pravila.

"Zašto se moje tijelo cenzuriše? Uvijek su to crnkinje sa krupnijim tijelima, dosta mi je toga. Ja dijelim svoju umjetnost i pokušavam normalizovati sve tipove tijela, a stalno me sprečavaju", izjavila je Nyome i pokrenula kampanju #iwanttoseenyome.

Ovim je pokrenula rasprave o tome kako platforma diskriminiše krupnija tijela i da je naklonjen samo jednoj rasi, jer nikad nijesu ukinute slike Emily Ratajkowski, Kylie Jenner ili Kim Kardashian koje takođe objavljuju svoje "gole slike".

Rezultat ove kampanje je promjena koja će dopuštati fotografije na kojima "neko grli, pridržava ili drži svoje grudi", ali da bi izbjegli nesporazume, i dalje će uklanjati one na kojima neko "stiska grudi ili ako je vidljiva promjena u obliku grudi".

"Zahvalni smo Nyome što je otvoreno i iskreno govorila o svom iskustvu i nadamo se da će ova promjena pomoći mnogima da se puni samopouzdanja izraze. Pratićemo da li se ova promjena poštuje, jer želimo da sve bude kako treba", izjavila je Kira Wong O'Connor iz Instagrama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније