Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ klix.ba ]

27. 10. 2020. 07:22   >>  07:22 1

MOTIVACIJA

Mohamed bez ruku osvaja turnire u snukeru

Pakistanac Mohamad Ikram (32) je pravi primjer da je u životu sve moguće ukoliko postoji želja, budući da ga ništa nije spriječilo da igra snuker iako od rođenja nema ruke.

Ikram nikada nije napustio svoju zemlju, a od tinejdžerskih dana je uglavnom samo gledao svoj omiljeni sport.

Uprkos fizičkim nedostacima Mohamad je naučio da igra snuker i to toliko dobro da je osvajao i turnire u Pakistanu.

"Kada sam imao 10-ak godina išao sam stalno u jedan klub i osjetio sam da bih mogao igrati ovu igru da imam ruke. Onda sam počeo razmišljati 'zašto ne bih probao?' Ukoliko pokušam, moći ću igrati. I tako sam kada nikoga nije bilo u klubu probao igrati mojom bradom i naučio sam kako da igram", rekao je Ikram.

Ravnopravno se takmiči s ostalim rivalima, a osvojio je tri turnira u svojoj zemlji igrajući bradom.

"Volio bih otići i van Pakistana da igram i da mi država pomogne kako bih mogao igrati s internacionalnim igračima", poručio je ovaj Pakistanac.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније