Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix ]

18. 10. 2020. 07:48 >> 07:48

18 GODINA

Preko imena ćerke dobili besplatan internet

Anonimni roditelji s adresom u Švajcarskoj odlučili su da svojoj tek rođenoj kćerki daju ime Twifia po internet operateru, a kako bi u zamjenu imali besplatan internet 18 godina.

Bračni par koji je nedavno dobio bebu prihvatio je ponudu internet operatera da u narednih 18 godina imaju besplatan internet pod uslovom da njihova kćerka nosi ime u čast njihove firme.

Švajcarski internetski operater Twifi tu ponudu je objavio na svojoj web stranici navodeći da će roditelji koji svojim mališanima daju ime Twifius (za dječake) i Twifia (za djevojčice) besplatno surfovati internetom dok njihovo dijete ne postane punoljetno.

"Jednostavno prenesite fotografiju lista roženih svog djeteta. Nakon provjere, Twifi će vam dati 18 godina besplatnog interneta", stoji u oglasu.

A jedan 30-godišnji par, koji je odlučio da ostane anoniman, navodno je prihvatio ponudu kompanije te je svojoj djevojčici dao ime Twifia.

Roditelji, koji su svojoj djevojčici dali ime Twifia kao srednje ime, kazali su da će novac koji bi inače potrošili na WiFi staviti na štedni račun svoje kćerke nadajući se da će joj kupiti automobil kada bude punoljetna, piše Ladbible.

"Što sam duže razmišljao o tome, to je ime postajalo sve bolje i tada je dobilo svoj šarm.' Iako je njegova supruga u početku oklijevala priznala je da što češće kaže to ime sve više joj je ljepše", kazao je tata.

Par je ime stavio na rodni list svoje kćerke, iza dva druga imena. Zbog ove odluke nailazili su na osude, ali bilo je i onih koji su na "njihovoj strani".

"Želimo da ostanemo anonimni za one oko sebe jer se ne želimo opravdavati. Jer optužba da smo prodali ime našeg djeteta jako nas pogađa. I malo se stidimo zbog toga", ispričali su oni.

Šef Twifija Philippe Fotsch obvezao se da plati njihov internet čak i ako njegova kompanija propadne. Dodao je da je Twifijeva ponuda i dalje otvorena za druge nove roditelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније