Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix ]

06. 10. 2020. 07:50   >>  07:52 1

SPAVAĆA SOBA

Ove boje izbjegavajte kad krečite

Spavaća soba je mjesto gdje se najbolje osjećamo i svako ko želi da mu bude ugodno i opuštajuće u ovoj prostoriji treba obratiti pažnju na boju zidova koja itekako utiče na raspoloženje i funkcionisanje.

 

Reader's Digest je donio listu pet boja koje nikako nijesu preporučljive za prostorije u kojima spavate i planirate da se odmorite.

Crna

Osim što zamračuje sobu, boja poput crne stvorit će iluziju da ona izgleda manja nego što zapravo jeste. Iako vam mrak može pomoći da brže zaspite, posljedično će spriječiti vašu sposobnost ustajanja ujutro.

Tama će vam prsihološki smanjiti energiju.

Neonske boje

Uvijek bi trebalo izbjegavati upotrebu neonskih boja, jer unose uzbuđenje i energiju u spavaću sobu.

Shodno tome, u takvoj atmosferi ćete se teže opustiti, što je svrha spavaće sobe. Umjesto toga, preporučuje se upotreba svjetlijih nijansi sive i bež boje.

Žuta

Žuta je vrlo podsticajna boja, jer svjetlost uvijek povezujemo sa suncem.

Iako je veseli ton možda odličan za početak dana, oni koji se odluče za sobu s ovom bojom, najvjerovatnije da će naveče teže zaspati.

Crvena

Poput žute i crvena je upečatljiva boja koja može izazvati osjećaj nemira ili uznemirenosti.

Te se dvije boje često koriste u marketingu jer stimulišu čula, ato nije nešto što želite kada pokušavate zaspati.

Tamnosmeđa

Tamne boje pružaju osjećaj težine i mraka. To može smanjiti motivaciju za buđenje ujutro. Međutim, ukoliko volite tamne boje, onda ih radije upotrijebite da nešto njima naglasite, ali ne kao glavnu boju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније