Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta

04. 09. 2020. 23:09 >> 23:13

STUDIJA POKAZALA

Slonovi mužjaci ne vode usamljenički život

Nova studija pokazuje da mužjaci afričkih slonova ne vode usamljenički život pošto napuste krdo, kada imaju između 10 i 20 godina.

"U ljudskim društvima babe i dede su cijenjeni jer daju važan doprinos pomažući u brizi o djeci i prenoseći znanje stečeno decenijama", rekla je Dijana Rajs, naučnica sa Hanter koledža koji je učestvovao u studiji.

Prema njenim riječima, sada se saznaje da je ovaj obrazac tačan i za neke druge sisare, uključujući delfine, kitove i slonove.

U studiji objavljenoj u časopisu "Scientific Reports" analizirana su 1.264 snimka slonova, uradjenih u afričkoj savani tokom 2017. i 2018. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније