Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

21. 06. 2020. 23:48   >>  23:47

AUKCIJA

Gitara Kurta Kobejna prodata za šest miliona dolara

Akustična gitara koju je frontmen Nirvane Kurt Kobejn svirao na nezaboravnom koncertu iz serije "MTV Unplugged", prodata je na aukciji za 6.010.000 dolara.

Gitara Martin D-18E iz 1959. godine prodata je u sklopu dvodnevne aukcije "Music Icons" održane u petak i subotu, a Kobejn ju je svirao na snimanju uživo za potrebe MTV-ja u novembru 1993. godine, pet mjeseci prije smrti.

Na aukciji je ponuđena i pohabana crna kutija sa ljubičastom postavom. Tu se nalazi i pregrada, kao i kožna vrećica u kojoj je lider Nirvane navodno držao heroin.

Na prodaji su se našle i druge memorabilije i instrumenti Nirvane, uključujući Fender Strat koji je Kobejn koristio tokom turneje "In Utero" 1994. godine, kao i siva košulja koju je nosio u video-snimku "Heart-Shaped Box".

Unplugged nastup Nirvane ostaje jedan od najpoznatijih nastupa sastava, dok je istoimeni album nadaleko cijenjen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније