Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, objavila B.B. ]

25. 05. 2020. 23:53   >>  23:51

"STAF" U FINANSIJSKIM TEŠKOĆAMA

Novozelandska medijska firma prodata za dolar

Jedna od najvećih novozelandskih medijskih grupa "Staf" (Stuff), koja je u finansijskim teškoćama, prodaje se za jedan dolar generalnoj direktorki firme, javili su danas vlasnici.

Organizacija Staf Limited štampa veliki broj dnevnih listova u zemlji i vodi popularni informacioni vebsajt pod istim imenom. Zapošljava oko 900 ljudi, uključujući 400 novinara.

Staf, u vlasništvu australijske firme Najn entertejnment (Nine Entertainment), imao je teškoće i prije nego što je udarila pandemija koronavirusa, a od tada je zabilježen ogroman pad u prihodima od oglašavanja.

Australijska firma Najn entertejnment je u saopštenju australijskoj berzi navela da će Staf biti prodat generalnoj direktorki Šinejd Bušer za simbolični jedan dolar, a transakcija će biti završena do kraja mjeseca.

"Uvijek smo rekli da vjerujemo da je važno da Staf ima lokalno vlasništvo i naše je čvrsto mišljenje da je ovo najbolji rezultat za konkurenciju i potrošače na Novom Zelandu", rekao je generalni direktor firme Najn Hju Marks.

Baučer je rekla da je oduševljena pozitivnom reakcijom na koju je naišla poslije objave o kupovini.

Baučer (49) počela je karijeru kao izvještač za list Pres u Krajstčerču, a kasnije je pomogla u predvođenju nekih digitalnih inovacija kompanije.

Ona je rekla da za sada nema planove za smanjenje osoblja ili zatvaranje listova, dodajući da promjena vlasništva nije čarobni štapić da izliječi probleme sa kojima se suočavaju Staf i druge medijske kompanije.

Rekla je da će pokušati da poveća prihode od onlajn korisnika.

Sporazumom se okončavaju napori rivalske medijske kompanije NZME da kupi Staf.

Firma Najn je navela da će u okviru dogovora zadržati vlasništvo štamparije u Velingtonu koju će iznajmljivati kompaniji Staf, takođe će joj pripasti dio dobiti od nedavne prodaje firme ćerke "Staf fajber" (Stuff Fibre) internet projvajder.

Većina novozelandskih medijskih kompanija su u teškoćama od dolaska pandemije. Staf je privremeno smanjio plate zaposlenima, a NZME je najavio planove ukidanja 200 radnih mjesta.

Prošlog mjeseca njemačka firma Bauer Media zatvorila je svoje operacije na Novom Zelandu i prestala da izdaje veliki broj časopisa u zemlji. Televizija MediaWorks objavila je danas da će 130 radnih mjesta biti ukinuto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније