Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

18. 05. 2020. 14:44   >>  14:43

RERKORDNA SUMA

Prve "Džordanke" prodate za 560.000 dolara

Košarkaške patike zvijezde NBA lige Majkla Džordana, prodate su na internet aukciji za rekordnu sumu od 560.000 dolara, objavila je aukcijska kuća Sotesbi.

U pitanju su popularne "Er Džordan" patike sa autogramom, iz njegove "ruki" sezone u Čikago Bulsima prije 35 godina.

Očekivalo se da će prve "Džordanke", napravljene 1985. za jednog od najboljih košarkaša svih vremena, biti prodate za između 100.000 i 150.000 dolara, ali su dostigle rekordnih 560.000 dolara, prenio je Rojters.

Dosadašnji rekord pripadao je "Najkiju", za patike za džogiranje iz 1972. godine, poznate kao "Mun Šuz", koje su prošle godine prodane za 437.500 dolara.

"Er Džordan 1" prvi je model koji je "Najki" posebno kreirao za Džordana i nosio ih je u prvoj NBS sezoni u dresu Bulsa.

"Ima više interesa nego ikad za Majkla Džordana", kazao je prodavač i kolekcionar Džordan Geler.

Aukcijska kuća je prenijela da je rekord izazvan i "Džordanomanijom", koja je pokrenuta višedjelnim dokumentarnim filmom "Posljednji ples" o legendarnom košarkašu, a emituje se na ESPN-u i Netflixu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније