Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.Mi [ Klix.ba ]

06. 05. 2020. 23:17 >> 23:16

U VANUATU

Podvodna pošta u kojoj turisti dok rone šalju razglednice i pisma

Posjetioci države Vanuatu mogu poslati razglednica i pisma na neobičan način, putem podvodne pošte do koje dolaze tako što zarone.

Ovo neobično "radno mjesto" nalazi se na okeanskom dnu, odnosno na dubini od tri metra, a zadatak mu je da prihvata i šalje specijalna vodootporna pisma i razglednice.

Sve pošiljke redovno skupljaju četiri radnika pošte koji su obučeni ronioci, a potom ih nose u centralu na kopnu odakle se šalju na konačne destinacije.

U podvodnoj pošti je radnik koji radi jedan sat dnevno, ali svi mogu ostaviti svoja pisma i razglednice u sandučić. Oni koji ne žele zaroniti mogu zatražiti pomoć od lokalnog stanovništva.

Podvodna pošta nije novost jer je počela s radom još 2003. godine, a od tada ju je posjetilo oko 100.000 ljudi. Nalazi se kod otoka Hideaway, piše Mirror.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније