Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

29. 04. 2020. 23:44 >> 23:43
1

U BEČU

Korona zaustavila proizvodnju Saher torte

Bečki hotel "Saher", poznat širom svijeta po original "Saher torti", zbog pandemije korona virusa ne proizvodi ovu poslasticu, koju većina turista koja posjeti glavni grad Austrije ponese sa sobom u domovinu.

Umjesto da se proizvodi 1.000 Saher torti, kao što je to bilo prije korona virusa, trenutno se ne priprema nijedna.

Prodaja poznatih torti je privremeno potpuno obustavljena.

Šef "Sahera" Matias Vinkler kaže da se ne isplati držati otvorenu proizvodnju za par komada Saher torti. On je, u izjavi ORF-u, ukazao i na problem luksuznih hotela i naveo da je moguće da će proći tri do četiri godine do povratka na nivo prije pandemije.

"Za visoku gastronomiju i hotelijerstvo, posebno je u vrijeme krize neophodno da se zadrže obučeni saradnici", naglasio je on.

Kazao je da već postoje i scenariji nakon virusa korona. Što se higijenskih propisa tiče, u luksuznom hoteljerstvu oni su svakako ispunjeni.

Šef "Sahera" podvukao je i da za predstojeće ljeto vlada velika nesigurnost. Inače, austrijska vlada najavila je da će hoteli moći od 29. maja ponovo da rade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније