Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

21. 04. 2020. 13:22 >> 13:24
1

KRALJICA SLAVI ROĐENDAN

Bez počasne paljbe, okupljanje onlajn

Britanska kraljica Elizabeta Druga danas diskretno obilježava rođendan bez tradicionalne počasne paljbe koju smatra "neprikladnom" usred epidemije korona virusa. Kraljica danas puni 94 godine.

Ovo je prvi put u njenih 68 godina vladavine da kraljičin rođendan neće biti obilježen na uobičajeni način, ali zato će takođe prvi put njena proslava biti održana onlajn.

Očekuje se da će britanska kraljica imati video-ćaskanje sa svojim kraljevskim rođacima, kao oblik virtuelne zabave, prenosi The Sun, a njeni saradnici će se postarati za to da razgovori ostanu privatni.

Drugi članovi kraljevske porodice neće se danas pridružiti zbog mjera restrikcije koje je uvela vlada, ali su kraljici uputili čestitike preko društvenih mreža.

Princ Vilijam ranije je rekao da članovi porodice koriste program Zoom kako bi bili u kontaktu sa svojih različitih mjesta za izolaciju.

Princ Čarls je u Škotskoj, princ Viliam je u Norfoku, dok princ Hari sada živi u Los Anđelesu.

Rođendan kraljice se do sada svake godine obilježavao počasnom paljbom u Londonu i u Vindzoru, oko 40 kilometara udaljenom od glavnog grada.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније