Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, Objavila: R.B. ]

20. 04. 2020. 22:45   >>  22:51

ZBOG SENZACIONALIZMA

Hari i Megan prekidaju saradnju sa britanskim tabloidima

Princ Hari i njegova supruga Megan najavili su danas da više neće sarađivati sa nekoliko britanskih tabloida zbog senzacionalističkih i lažnih priča.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su u pismu urednicima časopisa San, Dejli Mejl, Dejli Ekspres i Derjli Miror poručili da ne žele da budu "valuta za zaradu i izobličene priče" tabloida.

Oni su priče tih tabloida nazvali "iskrivljenim, lažnim i napadnim", te da su zasnovane na tračevima poznanika i potpunih stranaca.

U pismu, koje je danas objavljeno, navodi se da bračni par ne želi da sarađuje sa novinama, ali da vjeruju da je sloboda štampe kamen temeljac svake demokratije.

Princ Hari, unuk kraljice Elizabete Druge, oženio se 2018. godine američkom glumicom Megan Markl.

Hari je dugo imao loš odnos sa medijima, koje je krivio za pogibiju svoje majke.

Taj odnos dodatno je pogoršan otkako je upoznao Megan jer je pritisak javnosti pojačan.

Zbog pritiska novinara oni su odlučili da se povuku, da finansijski budu nezavisni i da prestanu da djeluju kao viši članovi britanske kraljevske porodice.

Hari i Megan više neće koristiti nazive njegovo i njeno kraljevsko visočanstvo ali su ih zadržali, ostavljajući mogućnost da možda promjene mišljenje i vrate se kasnije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније