Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

20. 04. 2020. 10:49 >> 10:52

TAJLAND

Na pustim plažama više gnijezda rijetke kožaste kornjače

Na Tajlandu je pronađen najveći broj gnijezda rijetke džinovske kožaste kornjače za dvije decenije, na plažama na kojima nema turista zbog pandemije virusa korona, saopštili su ekolozi.

 "Od novembra prošle godine pronađeno je 11 gnijezda, što je najveći broj u proteklih 20 godina", rekao je Kongkiat Kitivatanavong, direktor Pomorskog biološkog centra Puket, a prenosi Tanjug.

On je istakao da je to veoma dobar znak, jer su mnoge lokacije za polaganje jaja uništili ljudi, pa takva gnijezda nijesu pronađena u posljednjih pet godina, prenosi Rojters.

Dodao je da prošle godine nije bilo tako mnogo gnijezda, jer su kornjače pod velikim rizikom da ih ubije ribolovačka oprema ili ljudi koji dolaze na plaže. Džinovska kožasta kornjača je najveća morska kornjača na svijetu.

Ta vrsta je na Tajlandu ugrožena, a na svjetskom nivou je na listi ranjivih vrsta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније