Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavila: R.B. ]

04. 04. 2020. 18:33   >>  18:31

NACIONALNI PARK

Tragovi medvjeda u okolini Biogradskog jezera

Služba zaštite NP Biogradska gora registrovala je danas tragove krupnih sisara u snijegu među kojima i šape medvjeda blizu hranilišta koje se nalazi u okolini Biogradskog jezera.

O tome, kako navode, svjedoče brojni tragovi u snijegu, kao i fotografije sa foto zamki koje su u prethodnom periodu postavljenje u cilju proučavanja mrkog medvjeda, zaštićene životinjske vrste, a u saradnji sa NVO „Parkovi Dinarida“.

"Tokom zime, nadzornici NP Biogradska gora nijesu primjetili znakove prisustva medvjeda. Sudeći po veličini otiska šape, u pitanju je krupan primjerak medvjeda", smatraju u NP Biogradska gora.

Služba zaštite, kako su naveli, u kontinuitetu prati dešavanja na prostoru Parka kada je riječ o pojavama i aktivnostima životinja i o tome informiše stručne službe JPNPCG.

"Nadzornici redovno obilaze i hranilišta i po potrebi ih dopunjavaju mineralnom solju i baliranim sijenom kako bi se prehranili krupni sisari", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније