Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

30. 03. 2020. 10:28   >>  10:28

ISKUSNI MARATONAC U BIH

Istrčao polumaraton na terasi

Iskusni maratonac iz Goražda Emir Hastor istrčao je na terasi svoje kuće polumaraton od 21,1 kilometar.

Za to mu je na balkonu dugačkom 7,5 metara trebalo jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi, što pokazuje i sat za trčanje, a to je rezultat o kojem mnogi trkači mogu da maštaju na pravoj stazi.

Hastor je portalu "Klix" rekao da se, zbog situacije sa korona virusom u kojoj se našao cijeli svijet, pa i njegovo Goražde, odmah prijavio u volonterski servis BPK Goražde.

"Pošto stojim na raspolaganju svojim sugrađanima koji su stariji od 65 godina tako što im idem u kupovinu i po ljekove sa svojim kolegama iz volonterskom servisa, nekad ne mogu da stignem da odradim trening. Zbog toga sam odlučio da treniram kod kuće. Ukućani su mi se nasmijali kada sam rekao da ću trčati na balkonu i u nevjerici su gledali kako idem s jedne na drugu stranu balkona", rekao je Hastor.

Kaže da se u jednom trenutku, kad je bio oko 15. kilometra, čak i policijska patrola prolazeći kroz njegovu ulicu zaustavila ispred kuće i posmatrala ga čudnim pogledom četiri-pet minuta.

"Polumaraton sam istrčao za jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi. Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kod kuće. Želim da istaknem da sam polumaraton istrčao za sve ljude u svijetu koji su zaraženi korona virusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van kuće", rekao Hastor, uz poruku "Ostanite kod kuće".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније