Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavila: R.B. ]

17. 02. 2020. 23:12   >>  23:09

TEORA

Italijanski gradić plaća kiriju novim stanovnicima

Nakon što su mnogi pokušali da ožive italijanske gradiće prodajom kuća po cijeni od jednog eura, vlasti Teora imaju drugačiji pristup. Vlasti gradića, smještenog na jugu regije Kampanija, pokušava da privuče stanovnike tako što nudi da im unaprijed plati rentu za kuću.

I dok mnoge kuće širom Italije prodaju za jedan euro, vlasti Teora smatraju da će njihov plan bolje funkcionisati, prenosi CNN. 

Tvrde da će platiti mjesečnu kiriju od oko 150 eura za dvije godine. Jedan od uslova je da porodica već ima jedno dijete.

"Ne vjerujem u prodaju praznih kuća za euro, to ne motiviše ljude da ostanu u gradu", kazao je za CNN gradonačelnik Teore, Stefano Farina.

Navodi da je populacija gradića drastično opala nakon zemljotresa 1980. godine.

"Godišnje se rode dvije bebe, naspram 20 umrlih", pojašnjava Farina, "Došli smo do samo 1.500 stanovnika."

U Teori se trenutno može iznajmiti stan za 150-200 eura, dok se kuća od 100 metara kvardratnih može kupiti za samo 30.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније