Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, objavila B.B. ]

11. 02. 2020. 09:37 >> 09:42

KLIMATSKE PROMJENE NA DJELU

Obrušio se glečer od 1.000 tona na Antarktiku

Glečer visok najmanje 40 metara obrušio se sa svog glečera na Antarktiku, tačnije na ostrvo Anvers. Ovi događaji se odvijaju sve češće i predstavljaju opasnost za plovidbu.

Služba "Britiš Antarktik survej" zabilježila je trenutak kada se glečer od hiljadu tona urušava i odvaja od svog glečera u zalivu Borgen na Antarktiku, prenosi Sputnjik.

Klimatske promjene i njihovi efekti sve su očigledniji u ovom dijelu svijeta, sa sve više klizišta. Često su glečeri ogromne veličine, a neki dostižu površinu dvostruko veću od Njujorka.

Te ledenice ponekad putuju kroz velike udaljenosti i nađu se na otvorenom moru. Ovo predstavlja značajnu opasnost za brodove koji prolaze kroz ove vode, pa je potrebno stalno nadgledanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније