Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

02. 12. 2019. 23:48   >>  23:50 1

UKRAJINSKA MISICA

Tuži takmičenje Mis svijeta zbog diskriminacije

Bivša Miss Ukrajine, koja je isključena iz takmičenja za "Mis svijeta" jer je majka i jer je razvedena, saopštila je danas da je zbog diskriminacije u Londonu tužila organizatore svjetskog takmičenja u ljepoti.

"Zahtjevam promjenu pravila" za "Mis svijeta", objavila je Veronika Didušenko (24) pošto je pokrenula kampanju na društvenim mrežama #righttobeamother“ ("pravo na majčinstvo“).

"Razlog što mi nije dozvoljeno da učestvujem u izboru za 'Mis svijeta' poslije pobjede za 'Mis Ukrajine' 2018. godine bio je taj što sam bila udata i imala dijete", izjavila je Didušenko, majka petogodišnjeg dječaka.

Ona kaže da je, po britanskom zakonu, "politika učešća na takmičenju za 'Mis svijeta' diskriminatorna po više osnova, uključujući bračni status, trudnoću i materinstvo".

Po pravilima takmičenja za "Mis svijeta", učesnice ne smijeju biti udate i ne smijeju imati djecu.

Veronika Didušenko je iz istih razloga već bila diskvalifikovana iz takmičenja za "Mis Ukrajine".

"Ne želim da mi daju krunu" pobjednice, rekla je ona.

"Željela bih da vidim da se 'Mis svijeta' i druga međunarodna takmičenja ljepote, koja su izgleda zaglavila u Srednjem vijeku, ukinu sva ograničenja kako bi postala istinski reprezentativna za sve žene", poručila je ona na Instagramu.

Organizatori takmičenja za "Mis svijeta" nisu još odgovorili na njene ocjene. Finale takmičenja za "Mis svijeta" u Londonu je 14. decembra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније