Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

26. 11. 2019. 20:40   >>  20:39 1

FRANCUSKA

Kazna 8.000 eura zbog smrada sa farme

Francuski farmer Nikola Bardi moraće da plati kaznu od 8.000 eura zbog "nesnosnog smrada" svojih krava, nakon što se oko tog pitanja 10 godina sudio sa komšijom.

Francuski sud je u presudi naveo da je Bardi držao stogove sijena "maltene ispod kuhinjskog prozora svog komšije".

Time je završena Bardijeva desetogodišnja pravna borba sa komšijom, koji ga je tužio za "nekomšijsko ponašanje", zbog načina na koji je brinuo o kravama.

Komšija je tvrdio da je Bardi držao krave u nelegalnoj zgradi u blizini granice dva imanja.

Žalili su se i na gomilanje bala sijena, koje su izazivale "snažan i iritantan miris".

Slučaj je dospio do Kasacionog suda, najviše instance za građanske žalbe u Francuskoj, gdje je presuđeno da je Bardi kriv za "nenormalan komšijski poremećaj", prenosi Gardijan.

Sudija je u presudi priznao da nije neobično da se sa farmi širi neprijatan miris, ali je proglasio Bardija krivim zbog blizine štale komšijskoj kući.

Bardiju je naloženo da plati 6.000 eura odštete i još 2.000 eura za sudske troškove, a moraće i da premjesti štalu.

"To je glupost koja je dostigla krajnje granice", rekao je Bardi lokalnim medijima i dodao da je već potrošio 10.000 eura tokom pravne borbe.

Bardijeva porodica već šest generacija uzgaja stoku u mjestu Lakapel-Viskamp na jugu Francuske.

Slučaj je podigao tenzije između ruralne i urbane Francuske, a 12.000 ljudi je potpisalo peticiju u znak podrške Bardiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније