Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92.net, objavila B.B. ]

27. 10. 2019. 13:42   >>  13:47

NAJSKUPLJI DŽEMPER IKAD

Kardigan Kurta Kobejna prodat za 334.000 dolara

Vuneni kardigan lidera grupe "Nirvana", Kurta Kobejna, prodat je na aukciji u Njujorku za 334.000 dolara.

Kardigan, koji je Kobejn nosio 1993. godine prilikom "Unplugged" izvođenja na MTV-u, prodat je neopran skoro tri decenije, sa sve flekama i rupom od cigarete.

Za sada nije poznato kada je muzičar posljednji put nosio kardigan, ali je ocijenjeno da je to sada najskuplji džemper ikada prodat na aukciji.

Predsjednik aukcijske kuće "Džulijens" Deren Džulijen nazvao je Kobejnov vuneni kardigan "svetim gralom svih odjevnih predmeta koje je on nosio".

Kobejn se zbog ogromnog uspjeha koji je postigla grupa "Nirvana", osnovana 1987. godine, godinama borio sa slavom, depresijom i zavisnošću od narkotika, a ubio se u aprilu 1994. godine, u 27. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније