Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

17. 02. 2013. 11:20 >> 11:20

JUŽNA KOREJA

Hiljade sudbonosnih „da“

Oko 3.500 parova u Južnoj Koreji stalo je na ludi kamen u glavnoj Crkvi ujedinjenja, nedaleko od Seula.

Crkva održava takva vjenčanja još od šezdesetih godina prošlog vijeka, a rekord joj je 30.000 vjenčanih parova odjednom.

Poseban kuriozitet predstavlja i to što se mnogi parovi nikada u životu nijesu sreli prije vjenčanja.

Južnokorejska Crkva ujedinjenja smatra Korejsko poluostrvo svetim. Na svom vebsajtu poručuje da se Isus Hrist javio osnivaču crkve Sun Mjung Munu tokom molitve i tom prilikom mu rekao da treba da „dovrši zadatak utemeljenja Božjeg kraljevstva na Zemlji".

Kritičari smatraju pomenutu crkvu jeretičkim, mističnim i opasnim kultom i traže da se ispita njeno finansiranje i način indoktrinacije sljedbenika, čiji se broj širom svijeta procjenjuje na pet do sedam miliona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније