Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 09. 2019. 09:43   >>  09:42 7

POPULARNI SNIMAK

Kako Kolinda čita "Pipi Dugu Čarapu"

Snimak iz aprila ove godine u kojem predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović čita odlomak iz dječje knjige "Pipi Duga Čarapa" švedske autorice Astrid Lindgren iznenada je, s razlogom, postao jako popularan.

 

U uvodu snimka Kolinda Grabar-Kitarović objasnila je da se rado odazvala pozivu Martine Mihalić, inače nastavnice hrvatskog jezika koja predaje u Švedskoj, da pročita dio iz knjige "Pipi Duga Čarapa". Ova knjiga je, smatra hrvatska predsjednica, godinama dio djetinjstva djece širom svijeta koja uživaju u opisima veselih avantura neobične djevojčice.

Osim toga, Grabar-Kitarović je uporedila Astrid Lindgren sa Ivanom Brlić čije djelo "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" često čita s učenicima osnovnih škola.

"Predlažem da i vi pročitate djela Ivane Brlić Mažuranić, ali i mnogih drugih hrvatskih književnika. Pozovite svoje roditelje, sestre i braću da čitaju s vama naglas kako biste slušali naše lijepe hrvatske riječi i prepoznali bogatstvo hrvatskog jezika. Čitajte i uživajte u tome", poručila je Grabar-Kitarović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније