Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92.net, objavila B.B. ]

20. 08. 2019. 09:18 >> 09:18

AUKCIJA U TEKSASU

Obamin košarkaški dres prodat za 120.000 dolara

Košarkaški dres bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame prodat je u ponedjeljak na aukciji za 120.000 dolara, saopštila je kuća koja je organizovala prodaju u Teksasu.

Kupac ovog izuzetno skupog dresa želio je da ostane anoniman, a prema prvim informacijama dio prihoda otići će u obrazovne svrhe. Organizatori aukcije istakli su da je za Obamin dres bilo 27 ponuda.

Dres sa brojem 23 Obama je nosio kada je imao 18 godina, u srednjoj školi na Havajima, gdje je živio, saopštila je aukcijska kuća koja je organizovala prodaju dresa.
Obama je 1979. godine igrao za košarkašku ekipu "Punahou" iz Honolulua, koja je postala državni prvak na Havajima.

Dres je prije aukcije bio procijenjen na oko 100.000 dolara. Inače, bivši predsjednik SAD Barak Obama ljubitelj je košarke koju je često igrao i dok je bio u Bijeloj kući, sa predsjedničkim osobljem, kao i sa gostima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније