Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

16. 02. 2013. 20:59 >> 20:59

UNOSAN POSAO

Vjenčanja u SAD – velika i skupa

Procjenjuje se da američka industrija vjenčanja u prosjeku zabilježi prihod od više od 70 milijardi dolara godišnje.

Svake godine, u SAD se vjenča više od dva miliona i 300,000 parova. To znači da se u prosjeku svakog dana održi 6.200 vjenčanja. Mnoga vjenčanja su grandiozne ceremonije – za čije je planiranje potrebno najmanje godinu.


Bik Dekaro je majka dvoje djece i agent za nekretnine. Udala se 2003. godine, trinaest mjeseci nakon što ju je tada budući muž zaprosio.

Mislili smo kako nam treba bar godinu dana da sve polako planiramo, bez pritiska i gužve. Mislili smo da je to naš izbor, ali se ispostavilo, kada smo krenuli da se raspitujemo, da su mnoge lokacije za vjenčanja već bile rezervisane.”

 

To je tipična situacija, kaže organizatorka vjenčanja Suzan Smit,.
 
“U principu, većina nevjesta želi da se uda u subotu uveče, tako da su opcije za taj dan uvijek ograničene. Onda moraju da razmisle da li žele baš to mjesto za vjenčanje, jer će morati da čekaju dok ne bude na raspolaganju, ili da promijene planirani datum svadbe. Sam taj proces traje mnogo duže nego što se misli.”
  

Vjenčanje i košta mnogo više – u proseku 27,000 dolara, što je cijena luksuznog automobila. Više od polovine te sume otpada na iznajmljivanje prostora i cijenu večere.

 
Tradicija nalaže da roditelji mlade snose troškove vjenčanja. Medjutim, u današnje vrijeme, kada se i muškarci i žene vjenčavaju kasnije, a cijena tog dogadjaja stalno raste, finansiranje vjenčanja je često trošak koji dijele obje strane.  

Naravno, nisu svi spremni da na vjenčanje potroše sumu za koju bi mogli da kupe nov automobil. Mnogi parovi registruju svoj brak u gradskim skupštinama, pobjegnu u Las Vegas, ili pak održe jednostavne, skromne ceremonije.

(Glas Amerike)


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније