Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

28. 07. 2019. 23:33 >> 23:33

SAD

Najezda skakavaca u Las Vegasu

Las Vegas očekuje još jednu noć najezde skakavaca, nakon što je entomolog iz Nevade upozorio stanovnike i posjetioce da će se ti insekti ovdje zadržati još nekoliko nedjelja.

Fotografije i snimci skakavaca kako skaču ispod svjetla kasina duž širokih ulica s hotelima i zabavnim sadržajima počele su se pojavljivati na društvenim mrežama ranije ove nedjelje.

Ljudi komentarišu insekte na Tviteru i poređuju situaciju sa scenama iz horor filmova, spominju i biblijske odlomke o znacima apokalipse.

Ali, entomolog iz Nevade Džef Najt, rekao je da stanovnici i posjetioci ne treba da brinu. Insekti ne nose bolesti niti grizu, "vjerojatno neće" uzrokovati nikakvu štetu na lišću.

"Uopšteno, oni samo jedu korov. Kad ih je tako mnogo, imaju tendenciju da se kreću i ići će na sjever", dodao je i potvrdio da će oni vjerovatno biti u blizini još nekoliko nedjelja.

Najt je rekao da je riječ o uobičajenoj pustinjskoj vrsti skakavaca poznatih kao ravnokrilci koji su tako brojni kao rezultat vlažnog vremena za vrijeme zime i proljeća. Odrastaju u sjevernoj Arizoni, prije no što počnu migraciju na sjever, što je razlog da ih ima u Nevadi.

Posebno se ističu noću u kockarskoj meki, jer ih privlače bijela ultraljubičasta svjetla. Prema zabelježenim podacima, slične najezde skakavaca u Las Vegasu dogodile su se četiri ili pet puta u posljednjih 30 godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније