Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba, Objavila. M.M.Lj. ]

03. 07. 2019. 23:45   >>  23:48

KINESKI GRANIČARI

Posebnim aplikacijama špijunirali turiste

Kineski graničari instalirali su špijunske softvere na telefonima turista koji su ušli u zemlju na određenim graničnim prijelazima u regiji Xinjiang, piše The Verge.

 

O incidentu s spyware aplikacijama pisali su danas The Guardian, New York Times, Motherboard i drugi ugledni svjetski mediji.

Granični agenti, prema pisanju The Vergea, zahtijevali su od turista da predaju svoje telefone i lozinke prije ulaska državu. Potom su odnosili telefone i ponovo ih vraćali.

Skenirani su sadržaji na iPhone uređajima i instalirane spyware aplikacije na uređajima sa Androidovim operativnim sistemom.

Aplikacija, nazvana BXAQ ili Fēng cǎi, prikuplja telefonske kontakte, tekstualne poruke, istoriju poziva, kalendarske unose, aplikacije na telefonu i korisnička imena koja se koriste u nekim aplikacijama, a zatim te podatke prenosi.

Trebalo je da aplikacija bude izbrisana nakon završetka pregleda telefona. No, čini se da su pogranični agenti u nekim slučajevima zaboravili to da urade, što je dovelo do otkrića incidenta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније