Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

18. 06. 2019. 23:20 >> 23:19

ŠVEDSKI LANAC TRGOVINA

H&M: Za tri mjeseca prihodovali 5,4 milijarde eura

Švedski lanac trgovina odjećom H&M u drugom fiskalnom tromjesečju povećao prihode za 11 odsto, prije svega zahvaljujućem boljem odzivu kupaca.

U tromjesečnom razdoblju zaključno sa krajem maja prihodi H&M su porasli 11 posto, na 57,5 milijardi švedskih kruna (5,4 milijarde eura), čime je drugi lanac trgovina odjećom u svijetu zabilježio rast prihoda iskazanih u lokalnoj valuti četvrto tromjesečje zaredom, prenosi SEEbiz.

"Modna industrija i dalje doživljava velike promjene, a vidimo da naš rad na promjenama vodi u pravom smjeru, iako nas čeka još puno posla i izazova. Kupci su sve zadovoljniji i promet nam raste i nastavljamo da ulažemo u transformaciju", poručili su iz švedske kompanije.

Prethodnih godina, grupa je bilježila slabije poslovne rezultate i zalihe su joj rasle jer su teško držali korak sa okretanjem kupaca kupovini putem Interneta i sa oštrijom konkurencijom, a istovremeno nijesu reagovali dovoljno brzo na nagle promjene u potražnji.

Kako se navodi, zbog toga su počeli da ulažu u logistiku, digitalnu tehnologiju i nove formate trgovina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније