Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

16. 02. 2013. 09:58   >>  09:55

ISTRAŽIVANJE

Suprotnosti se privlače?

Psiholozi tvrde da su partneri koji su suviše slični u većem riziku od raskida, nego oni koji su različiti.



Studija koju su sproveli na Univerzitetu u Kolumbiji trajala je tri godine i obuhvatila 732 odrasla muškarca i žene koji su ispitivani o njihovim vezama, intimnim odnosima, zadovoljstvu životom, bliskosti s partnerom, koliko često pomišljaju na raskid, o posvećenosti i depresivnosti.

Istraživanje o ličnosti i socijalnoj psihologiji pokazalo je da su parovi sa najsnažnijim vezama ni previše slični, ni previše različiti.

“Ti parovi znali su da nijesu bliski koliko bi mogli, ali su tako bili srećniji”, kaže profesor Dejvid Frost koji je predvodio istraživanje.

“Ljudi koji teže intimnijim vezama sa ljudima koji su slični njima u većem su riziku da će upasti u problematičnu vezu”.

Taj koncept mogao bi da se proširi i izvan romantičnih veza na odnos roditelja i djece, saradnika na poslu ili prijatelja,ističe profesor. (Istraživanje objavljeno u žurnalu "Bilten")

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније